Přeskočit k navigaci - Přeskočit k obsahu - Přeskočit dolu



Společnost přátel Lužice





30.1.2016 19:30 představení lužickosrbského divadla

Publikováno: 26.12.2015

 Chceme  vás pozvat na představení lužickosrbského
DIVADLA DO ŘEZNICKÉ, A TO NA 30. 1. 2016 OD 19:30. Vystoupí zájezdní
skupina Německo-lužickosrbského divadla v Budyšíně FLOPPY DOLLS.
Představení bude tlumočeno do češtiny a vstupné je 250 Kč, Vstupenky je možné zakoupit buď přímo v
divadle v Řeznické, anebo prostřednictvím SPL na e-mailu spluzice(zav)gmail.com,nebo na
telefonním čísle 607 912 245.

Po více než deseti letech se opět dostává do Čech soubor Německo-srbského lidového divadla v Budyšíně, respektive jeho zájezdová skupina Floppy Dolls, která se na podzim roku 2015 vrátila z úspěšného turné po Texasu. Naposledy se u nás budyšínské divadlo představilo v Brně s fenomenální inscenací Maryši, kterou režíroval Zdeněk Černín a kterou pak i vysílala Česká televize.
Divadlo v Budyšíně/Bautzenu, je dvousouborové. Má soubor německý a lužicko-srbský a právě z něho se rekrutuje většina členů této skupiny. Lužičtí Srbové jsou nejměnším západoslovanským národem, s nímž Čechy pojí dlouhé společné dějiny a také velmi úzká a dosud přátelskýá vazba. Žijí na území dnešního Saska a Braniborska v Německu a budyšínské divadlo hraje v obou spisovných jazycích tohoto národa. Revue, která vznikla o jejich životě za přispění domácích i světových hitů provází intendantka srbského souboru Madleńka Šołćic. Hrají Anna-Maria Brankačkec, Lisa Čornakowa, Měrko Brankačk, Diego Carlos Seyfarth, Tasso Schille a jako host také ředitel divadla Lutz Hillmann.


30.1.2016 - 19.30 hodź., Divadlo v Řeznické: Floppy Dolls - fecich hudźba - It´s trendish to be wendish
Serbsko-němska-peruwanska dźiwadłowa band Floppy Dolls bě 2015 z hosćom pola potomnikow serbskich wupućowarjow w Texasu na Wendish Fest w Serbinje. Jich rock-pop-country-miks po serbsku a jendźelsce njezahori jenož pubikum za wulkim oceanom, tež Serbow w Hornjej a Delnjej Łužicy a jich přećelow w Praze. W swojim programje podadźa so na hudźbnu kołojězbu po swěće a powědaja wo Serbach a jich wašnjach, runje tak kaž wo fritěrowanych kisałych kórkach w Texasu.
Skupina Floppy Dolls su pjeć serbskich, němskich a peruwanskich dźiwadźelnikow a jako hósć tež intendant Němsko-Serbskeho ludoweho dźiwadła Budyšin. W swojim repertoirje maja delnjoserbske šlagry a swětowe hity a postaraja so na kóždymžkuli swědźenju wo dobru naladu.

Live-Band: Anna-Maria Brankačkec, Lisa Čornakowa, Měrko Brankačk, Diego Carlos Seyfarth, Tasso Schille a jako hósć Lutz Hillmann.

 

 

 



Copyright © 2008-2015 Společnost přátel Lužice, všechna práva vyhrazena
Společnost přátel Lužice, U Lužického semináře 13, 118 00, Praha 1
e-mail: luzice(zv.)luzice.cz, tel.:+420 234 813 146, : 70976597