Přeskočit k navigaci - Přeskočit k obsahu - Přeskočit dolu



Společnost přátel Lužice





Tip na výlet: Navštivte barokní saské perly- Rammenau

Publikováno: 4.6.2014

Zámek, ktery nechal v letech 1720 - 1737 vybudovat Polský královský Komori Ernst Ferdinand von Knoch, Patri k nejkrásnějším venkovským barokním komplexům v Sasku.

Komplex tvoří Vlastní zámek, park a hospodářské budovy. Klasicistně-iluzionistická malba architektury, okázalé sály přepychové komnaty VÁS přenesou dělat Doby 18. Stoleti. V barokním zámku sobě setkává art s kulturou. Konají SE ZDE nejrůznější akce, výstavy Nebo zvláłtní prohlídky. Ve stylovém zrcadlovém prodej tradičně zaznívá komorní hudba.

Vite, ze ... Zámek Rammenau sobě Stal známým DÍKY osvícenci filozofovi jménem Johann Gottlieb Fichte, ktery MÁ na zámku svoji Pamětní desku?

Praktické Informace: Otevřeno JE Denne k OD Dubna dělat října 10 - 18hodin, vstupné JE 5 EUR, Children 2,5 EUR, rodinné vstupné 10 Kč. Více info na www.barockschloss-rammenau.com.

Barokní zahrada

V Barokní zahradě Gromedlitz, KDE SE kdysi procházela slavila "dvorní společnost", o sobě mohou dnes procházet turisté vychutnávat si jeji krasu. Obnova dat z disku reprezentativni zahradu nechal vybudovat srpna Silný, Saský kurfiřt Polský král, inspirovaný zahradami v Italii Francii (dokončena 1732 ). Zahrada byla jsem sve struktuře zachována Temer v originale Patri k nejúplnějším souborům barokního německého zahradního art.

Jednotlivé časti zahrady lemované remízky, nazývané "Slavnostní sály v Zeleném", pestré obrubní záhonky, Cenne pískovcové Sochy četné Fontány dohromady vytvářejí jedinečný komplex. Dolní přízemí s nádherným schodištěm "Tichá hudba" oživují pomerančovníky.
Vite, ze ... od dubna dělat října VÁS zahradou provede pruvodce, vzdy v neděli ao svátcích v 11 HODIN?

Praktické Informace: Otevřeno JE Denne k OD Dubna udělat srpna 8-20 HODIN.

Deník 21.4.2014 text redakce



Copyright © 2008-2015 Společnost přátel Lužice, všechna práva vyhrazena
Společnost přátel Lužice, U Lužického semináře 13, 118 00, Praha 1
e-mail: luzice(zv.)luzice.cz, tel.:+420 234 813 146, : 70976597